Монополісти, користуючись війною, тягнуть з українців останні гроші — експерт

Поки олігархи поповнюють батальйон Монако, недобросовісні постачальники та монополісти, користуючись війною, тягнуть з українців останні гроші.

Люди знаходяться у безвихідному стані
Люди знаходяться у безвихідному стані

Про це під час ефіру заявив експерт з соціальних питань Андрій Павловський.

«На жаль недобросовісні монополісти та енергопостачальники користуються складною ситуацією в країні. Зокрема, війною. Люди розуміють, що якщо вони почнуть масово обурюватися, виходити на акції протесту, то це буде на руку зовнішньому агресору. Адже цю дестабілізацію можуть використати росіяни. Люди знаходяться у безвихідному стані. З одного боку вони люблять Україну, та є патріотами, тому не хочуть протестувати, щоб це не посилювало ворога. Саме цим користуються недобросовісні постачальники і тягнуть з українців останні гроші. Тому виходять така драматична та трагічна ситуація», — каже А. Павловський.

За його словами, олігархи замість того, щоб вкладатися в економіку України, поповнюють батальйон Монако.

«Вони з початку повномасштабної війни повтікали з країни та живуть на курортах. Україна для них є територією для заробітку. Вони не розглядають в нашій країні своє майбутнє та майбутнє своїх дітей. Тому і допомога від них на ЗСУ надходить дуже обмежена, в той час, коли звичайні українці перераховують на армію останні копійки», — каже А. Павловський.

На його думку, для покращення економічного стану в Україні чиновники мали встановити справедливе оподаткування.

«Зокрема, Гетманцев мав не душити новими додатковими податками та перевірками малий та середній бізнес, а встановити справедливе оподаткування великого капіталу. Адже він користується офшорами, щоб не сплачувати податки, а держава недотримує десятки мільярдів гривень», — резюмує А. Павловський.

Нагадаємо, що за час війни комунальні тарифи в Україні зросли на 20%.