Німеччина анонсувала півмільярдний пакет військової допомоги для України

Німеччина виділить пів мільярда євро на закупівлю сотень тисяч боєприпасів для забезпечення нагальних українських потреб.

Німеччина анонсувала півмільярдний пакет військової допомоги для України
Німеччина анонсувала півмільярдний пакет військової допомоги для України

Про це під час засідання контактної групи в Рамштайні повідомив міністр оборони ФРН Борис Пісторіус.

Очільник німецького оборонного відомства заявив про виділення 500 млн євро для задоволення короткострокових потреб української армії.

Передусім для нагальної підтримки зі складів збройних сил ФРН буде передано 10 000 артилерійських боєприпасів, відправка котрих, за словами Пісторіуса, має розпочатися негайно.

Новий пакет також фінансує закупівлю 180 000 артилерійських боєприпасів у межах так званої «чеської ініціативи», перші з яких мають надійти вже цього літа.

Крім того, уряд Німеччини укладе додатковий контракт на закупівлю у власних виробників ще 100 000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм для західних зразків артилерії. Їх постачання має розпочатися у 2024 році.

Поставки бронетехніки

Окрім поставок боєприпасів, Борис Пісторіус також згадав у своїй промові доставку 100 броньованих машин для піхоти та 100 транспортних машин.

Через відсутність деталей наразі складно сказати, йдеться про передачу нових одиниць бронетехніки в межах анонсованого пакета військової допомоги чи про вже обіцяні системи.

Однак ця новина корелює із заявами представників німецького уряду про започаткування коаліції з постачання бронетехніки для Сил оборони України, старт якої намічений на 26 березня.