В рф з’явилася озброєна опозиція — Суддя Конституційного Суду у відставці

Саме з нею і можна вести перемовини, а також можна говорити з національними рухами в Башкирії, Татарстані, Калмикії, Дагестані, Ічкерії та іншими поневоленими народами в рф.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«В московії ще можна шукати суб’єктів, з якими можна говорити. Можна провести порівняльний аналіз з Білоруссю. Багато держав вважають, що Тихановська перемогла на президентських виборах в Білорусі. Тому з білоруською опозицією також можна говорити, бо вона активна. Так, вона програла, однак ми бачили, що опозиція боролося. А так звана опозиція Навального не була активною. Тому там немає з ким говорити. Хоча в рф з’явилася озброєна опозиція. З нею якраз і можна говорити. Хоча масштаби білоруської опозиції набагато більше. В західній Європі живе дуже багато московитів. Однак вони ждуни, чи просто відсужуються там. Тому єдиний фронт — це озброєна опозиція рф», — каже В. Шишкін.

Також, на його думку, сьогодні можна говорити з певними суб’єктами рф,

«Маю на увазі національні рухи в Башкирії, Татарстану, Калмикії, Дагестану та чеченцями. До речі, в цих регіонах рф в 90-ті роки були власні президенти. Зараз ця посада там ліквідована. А чи веде з цими поневоленими народами перемовини наша влада? Адже члени громадянського суспільства в цьому плані більш активні, ніж носії публічної влади в Україні. Тим паче, що Ічкерія не є суб’єктом рф, бо нічого не підписувала. Це незалежна країна. Однак ніхто з міжнародних організацій їх не підтримав у боротьбі з рф. Також цікаве питання, а чи підписував щось Кадиров? Наскільки наші чиновники займаються цим аспектом для того, щоб шукати собі суб’єктів для перемовин. Чому ми мовчимо про тувинську незалежну республіку. Вона ніколи не була складовою частиною російської імперії. Вона була окупована московією у 1944 році. Тому можна знайти з ким вести перемовини в рф. Питання лише в яких об’ємах та площинах. Однак для цього треба діяти, а не виходити в ефір в тік-тоці і розповідати, що розбила наша армія за день. Маю на увазі президента Зеленського», — резюмує В. Шишкін.