Бронь від мобілізації за серіали та верблюдів загрожує обороноздатності України — експерт

Вирощування верблюдів та виробництво серіалів не може бути підставою для бронювання від мобілізації. Такі ініціативи уряду — шкідництво, яке загрожує нашій обороноздатності.

в Раді показали списки, кого Кабмін хоче захистити від ТЦК
в Раді показали списки, кого Кабмін хоче захистити від ТЦК

Про це i-ua.tv заявив народний депутат України ІІІ скликання, фінансист, координатор «Суспільної Системи» Віктор Жердицький.

«Треба враховувати два можливі аспекти. Перший та найголовніший — це шкідництво, яке загрожує нашій обороноздатності. Навіть наші „зелені“ чиновники знають, що для того, щоб один воїн воював на фронті на нього мають працювати в тилу та в службах забезпечення щонайменше 10 людей. А на одного оператора дрона, має працювати до 15 людей, щоб виготовити комплектуючі, поставити їх і так далі. Про бронювання таких людей — вони не турбуються. Те, що зараз пропонують чиновники — шкодить нашій промисловості та обороноздатності, а також всім малим та середнім компаніям та підприємствам, які працюють на нашу оборону не бувши включеними в структури Укроборонпрому. Рано чи пізно до влади прийдуть пасіонарні українці й всіх, хто це витворяє буде покарано дуже жорстоко. Умовними термінами не обійдуться», — каже В. Жердицький.

Також за словами експерта, другий аспект полягає в тому, що в цей перелік з бронювання включають категорії працівників на замовлення друзів можновладців, колег та тих, хто займається обслуговуванням 95 кварталу.

«Тих, хто знімає відосіки для Офісу Президента. Вони закладають наперед бронювання таких людей. Так само, це стосується наближених до влади — кумів, братів, сватів, коханок з абсурдним обґрунтуванням, наприклад, має свій бізнес з грибами чи верблюдами. А це, другий ступінь шкідництва, коли за корупційними чи приватними інтересами приймають постанови Кабміну. Тому чиновників треба виправляти, якомога швидше. Зараз суспільство повинне реагувати на це все та вимагати від недолугої влади діяти для посилення нашої обороноздатності. А дії, які йдуть на підрив обороноздатності треба негайно припиняти реакцією нашого суспільства. На жаль, багато людей не знають що робити, щоб це зупинити. Тому що на просту критику, яка з'являється в мережах чи на медійних каналах, які не входять до марафону, Офіс Президента та Зеленський не реагують. Вони тільки реагують на сильне пониження рейтингу або масове обурення суспільства, що загрожує зачисткою тих, хто працює проти нашої обороноздатності. Зокрема, Шмигаля, Гетманцева, чи когось іншого. Прізвища не грають ролі. Сьогодні ми стоїмо на грані знищення нашого народу. Суспільство не повинно чекати, поки з’являться лідери або партії чи якісь об'єднання, треба негайно реагувати на такі дії влади. Тому мають бути прямі дії проти тих персон, хто підриває нашу обороноздатність. Зокрема, вони мають бути щонайменше відсторонені від посад. Адже ми сьогодні маємо захистити наш народ та націю», — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що Кабмін хоче надати броню підприємствам з розведення верблюдів, але не експортерам та промисловості. Зараз уряд визначає стратегічно важливі підприємства, де планують бронювати працівників. Там немає ні оборонних, ні промислових підприємств", — йдеться у публікації нардепа О. Гончаренка.