ЗСУ уразили будівлю операторів російських БПЛА на Херсонщині

Українські військові уразили місцерозташування операторів російських безпілотників на півдні.

GLSDB уразили будівлю операторів БПЛА рф на Херсонщині
GLSDB уразили будівлю операторів БПЛА рф на Херсонщині

Для удару застосували високоточні бомби з ракетним двигуном GLSDB.

Відео знищення ворожої позиції на лівобережжі Херсонщини опублікувала команда аеророзвідки «Аеронавти».

На кадрах українського безпілотника зафіксовано ураження будинку, що, як повідомляється, був позицією для ворожого екіпажу БПЛА, попередньо ZALA.

Потужний вибух майже повністю зруйнував великий будинок. Якщо всередині перебували окупанти, то, найвірогідніше, всі вони загинули.

Вибух такої потужності свідчить про застосування, імовірно, корегованої авіабомби. Це могла бути GLSDB, яку запустили з наземної установки, або ж авіабомби — американська JDAM чи французька AASM 250 HAMMER з літака Повітряних сил України.

OSINT-дослідники з’ясували, що будинок з окупантами знищений у селі Чернянка Каховського району Херсонської області.

Також повідомляється, що за день до цього за допомогою GLSDB було уражено будинок, в якому цей екіпаж проживав.

На відповідному відео видно, як окупанти переміщуються на мікроавтобусі від одного до іншого приватного будинку у населеному пункті.

Потім у будівлю з російськими операторами безпілотників влучає боєприпас. Унаслідок вибуху будівля зазнає значних руйнувань.

Аналітики телеграм-каналу «КіберБорошно» визначили, що цей будинок також був уражений у населеному пункті Чернянка на лівобережжі тимчасово окупованої Херсонщини.

Виявлення та знищення будівель, які використовували оператори російських БПЛА, здійснили завдяки спільній роботі 32 ОАБр, 140 окремого розвідувального батальйону корпусу морської піхоти та 73 морського центру ССО.