Політолог прокоментував «мирний план» Трампа змусити Україну віддати території

Такі заяви в американських ЗМІ зараз треба розцінювати виключно, як елемент передвиборчої гри республіканців та демократів.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«В матеріалі WP йде посилання на неназваних співрозмовників. Крім того, не варто забувати, що Трамп часто видозмінює позицію по Україні. Зокрема, то він не хоче давати допомогу Києву, то хоче надати в кредит. В цій ситуації опиратися на неназвані пропозиції співрозмовників WP я б не став. Зрозуміло, що зараз подібні зливи треба оцінювати в руслі передвиборчої боротьби. Це такий собі елемент проросійського окрасу кандидату від республіканців. Однак Трамп поки ще конкретно не казав, які саме в нього плани», — каже І. Чаленко.

За його словами, зупинити війну виключно темою Криму і Донбасу, протягом 24 годин не вийде.

«Адже російська сторона хоче забрати мінімум 5 російських регіонів, включно з Кримом. Тому путін не піде за пропозицію завершити війну в обмін на Крим та Донбас. Навіть за умом територіальних поступок рф, війна не завершиться за 24 години, а буде продовжуватися російською стороною. Хоча Трамп, як людина з бізнесу, може шукати шляхи для завершення війни і щоб результат був, якомога швидше і тому рубати з плеча. Проте водночас Трамп може висловлювати полярні думки. Тобто з однієї сторони можуть звучати теми про територіальні поступки та компромісі, а з іншої, якщо рф на це не погодиться, то він може зайняти протилежну сторону. Тому поки всі ці заяви в ЗМІ зараз треба розцінювати виключно, як елемент передвиборчої гри республіканців та демократів», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо що експрезидент і кандидат у президенти США Дональд Трамп у приватних розмовах говорив, що може припинити війну рф проти України, змусивши Україну відмовитися від окупованого Криму та Донбасу.