В Києві неможливо жити людям з інвалідністю — голова Ради ГО

При чому місто має профіцит бюджету, який закладається в дороги та будь-що, але не в створення умов для людей з інвалідністю.

В Києві неможливо жити людям з інвалідністю
В Києві неможливо жити людям з інвалідністю

Про це під час ефіру заявила кандидат економічних наук, доцент, голова Ради ГО ТРОН, координаторка антиплагіатної ініціативи «Дисергейт» Світлана Вовк.

«В столиці неможливо жити людям з інвалідністю, бо місто провалило тест не доступність. Київ це взагалі страх божий. При чому місто має профіцит бюджету, який закладається в дороги та будь-що, але не в створення умов для людей з інвалідністю. Поїздка містом на інвалідному візку у людей з особливими потребами асоціюється з нереальними перешкодами. Мер та КМДА мають це зрозуміти. Тому формування безбар'єрного середовища в умовах війни — один з найвищих пріоритетів. Суспільство та люди з інвалідністю будуть дуже вдячні», — каже С. Вовк.

При цьому С. Вовк зазначила, що Україна рухається до безбар'єрної освіти, але повільно.

«Є формальний підхід, а є підхід реальний. Адже, якщо люди, які відповідають за створення безбар'єрного середовища, дійсно співчувають і готові допомагати, тоді простір стає безбар'єрним. На жаль, це не всюди в Україні. І чим більше місто, тим менше в ньому безбар'єрності», — резюмує С. Вовк.