Rheinmetall поставить Україні 20 додаткових БМП Marder

Федеральний уряд Німеччини доручив компанії Rheinmetall поставити Україні 20 додаткових бойових машин піхоти Marder в межах військової допомоги.

Rheinmetall поставить Україні 20 додаткових БМП Marder
Rheinmetall поставить Україні 20 додаткових БМП Marder

Замовлення на поставку БМП Marder у варіанті 1А3 було розміщене в березні 2024 року. При цьому точну вартість замовлення у німецькій компанії не розголошують, але зазначають, що йдеться про «двозначне число у мільйонах євро». Постачання цієї партії БМП заплановане на 2024 рік.

У Rheinmetall повідомили, що натепер уже передали тризначну кількість БМП Marder Збройним Силам України.

Версія 1A3 Marder, яку зараз замовлено до передачі, серед іншого має вбудовані лазерні далекоміри, які забезпечують ефективне й точне ураження цілей.

«Компанія вже поставила перші 20 таких бойових машин в Україну від імені уряду Німеччини в березні 2023 року. Відтоді було поставлено ще кілька партій, кожна двозначним числом», — розповіли у Rheinmetall.

Компанія передає вживані сухопутними силами Німеччини БМП Marder 1A3, які проходять капітальний ремонт. Відповідні роботи ведуться на підприємствах Rheinmetall в Унтерлюсі та Кассель.

Ще навесні 2022 року німецька оборонна компанія за власною ініціативою розпочала капітальний ремонт Marder для майбутньої передачі Україні.

Перша партія з 20 машин цього типу відправилась до України 21 березня 2023 року. Крім того, у червні 2023 року компанія передала 20 додаткових БМП Marder 1A3.