Влада боїться єдності — суддя Конституційного Суду України у відставці

Наша влада проти того, щоб ми дискутували між собою про кінцеву мету війни.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду України (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

«Наша влада не хоче акумуляції ідей в добровольчому та воєнному русі. Тому що влада боїться єдності. Хоча нам про це постійно говорить з екрана. А з ким єднатися, якщо наша влада проти того, щоб ми дискутували між собою про кінцеву мету війни. Зокрема, чи вирішить вихід ЗСУ на кордони 1991 року питання агресії з боку рф?», — каже В. Шишкін.

Він нагадав, що коли у 1943 році зформувался антигітлерівська коаліція, то мета була не припинення війни на певних кордонах, а повне знешкодження Третього Рейху та гітлерізму.

«Це перспективне завдання. А як воно буде реалізовуватися на радянських чи італійських фронтах, не мало значення. Це було завдання для країн антигітлерівської коаліції. А чи ми поставили перед собою таке завдання? А чи зверталася наша влада з цією пропозицією до антипутінської коаліції? У нас же весь час комбати та комбрігі кажуть не треба про це говорити, бо це політика. Однак війна — це також політика», — підкреслює В. Шишкін.

На думку громадського діяча Олексія Якименка, авторитарні та тоталітарні режими мають бути у своїх кордонах.

«Тому ми маємо створити таку систему, щоб вони навіть не думали лізти в Україну. Для цього потрібен україноцентризм та наша ідентичність. А вільний світ нам в цьому допоможе. Ми на наших теренах можемо спробувати запропонувати новий світоустрій. Тобто казати, що якщо країни будуть торгувати з рф, то вона потім може напасти на країни Балтії. Ми повинні це постійно підкреслювати», — резюмує О. Якименко.