Україна має повністю знищити всі НПЗ рф — експерт

Україна має знищити всі НПЗ рф, потім всі порти, де наливається нафта. Йде екзистенційна війна, і або ми загинемо, або вони перестануть воювати.

Україна має повністю знищити всі НПЗ рф
Україна має повністю знищити всі НПЗ рф

Про це в коментарі заявив економіст-міжнародник Руслан Осипенко.

«Немає ніякої подвійної гри. США з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, не мали плану перемоги над росією. В них лише план руками України послабити росію та повернути її до нормальної політики. Тобто загнати у стійло, щоб вона виконувала міжнародне право. В США розуміють, що росія є ядерною країною. Наразі путін там переобрався і пересидить всіх президентів США, тому хочуть з ним домовлятися. Наразі вони забороняють бити по російським НПЗ, бо бояться підвищення цін на бензин в США перед президентськими виборами. А в них вартість бензину, як вартість хліба у пострадянському просторі. Тобто, якщо люди бачать, що починає дорожчати хліб, значить щось не так з економікою. Така сама ситуація в США з бензином. А це послаблює Байдена у боротьбі з Трампом. Тому його підлеглі, такі, яка голова Пентагону, кажуть не бийте по НПЗ рф», — каже Р. Осипенко.

На його думку, це дуже цинічно та аморально з боку США, на фоні того, що вони нам не дають допомогу і зав’язують руки.

" З таким підходом, якщо продовжити цей алгоритм, якби ми почали битися на території рф, то американські війська стали захищати москву. А всі так звані демократичні цінності, які нам вдувають в вуха, насправді називається стратегічною невизначеністю. Туманом війни. Кажуть одне, роблять друге, а думають третє. Тому треба діяти, як Ізраїль, тільки у своїх інтересах", — каже Р. Осипенко.

Він підкреслив, що Україна для США — пішак на геополітичній шаховій дошці.

«Тому Україна має знищити всі НПЗ рф, потім всі порти, де наливається нафта. А це новоросійський порт. Для того, щоб росіяни не тільки не могли переробляти нафту, а і не могли її вивезти через море. Ми можемо розбомбити всі їх порти дронами. І треба це робити, якомога швидше. Це підриває потенціал та можливість росії вести війну. Інакше вони будуть нас бомбити. Йде екзистенційна війна. Або ми загинемо або вони перестануть воювати», — резюмує Р. Осипенко.

Нагадаємо, що очільник Пентагону Ллойд Остін закликав Україну зосередитись на атаках по військових Атаки України на нафтопереробні заводи в росії можуть вплинути на глобальні енергетичні ринки.