росія немає нічого спільного з Русю — дослідник

В російській історії криється велика брехня, яка розійшлася по всьому світу.

росія немає нічого спільного з Русю
росія немає нічого спільного з Русю

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив незалежний дослідник історії України Сергій Коваленко.

«московити хочуть поневолити не тільки Україну. Нагадаю, що в 19 ст. вони хотіли об’єднати всіх слов’ян навколо москви. Зараз ця схему чекає свого часу. Адже її поки відклали. Однак вони не зможуть так підім’яти під себе інші культурні народи, як москвити намагаються це зробити з Україною. Там будуть інші схеми. Наприклад, купівля еліт, які будуть танцювати під їх дудку. Це і є імперський підхід», — каже історик.

Він зазначив, що в російській історії криється велика брехня, яка розійшлася по всьому світу мільйонними тиражами.

«У 1237 році нащадки Чингісхана захопили території, які зараз входять до складу росії. А у 1240 році вони те ж саме зробили з Києвом. На цьому припинила своє існування колишня державність Русі. Тому мапу цих часів треба було малювати у складі орди. Всі князі були від неї залежними і виконували функцію губернаторів. Тобто це були територіально адміністративні одинці цієї золотої орди. Однак московити зробити таку карту, щоб показати безперервність державного розвитку. Адже, якщо відбувається перерва, вже не можна говорити про єдину державницьку традицію. А незалежність московського князівства була відновлена у 1468 році. Тобто там 230 років була колоніальна адміністрація з місцевими зрадниками та колаборантами. Тобто ніякого московського князівства не було. Це була губернія золотої Орди», — каже історик.

За його словами, будь-яка імперія слідкує за тим, щоб на регіональному рівні не виникало повноцінних еліт.

«Вони дбають про те, щоб на місцях були виконавці, які й кроку не ступлять без дозволу з центру. Саме такій ролі була УСРС у складі срср», — Сергій Коваленко.

За його словами, ідеологія московії пішла від племінниці останнього імператора Візантії, Софії Палеолог.

«Тому на адміністративно- територіальному рівні залишаються вислужування перед тим, хто вище. А далі вже була візантійщина. Тому фактично в рф ми маємо два соціуми, які зберігаються і нині. А всіх сильних особистостей, які могли скласти конкуренцію, одразу знищували. Тому в історії рф абсолютні алогізми. Це стосується і Рюриковичей, про яких постійно згадує путін. Нащадки Рюрика втратили владу, їх не стало. Почалися Романови, але вони тут при чому? А потім 1917 рік. Вони все це зліпили до купи та намагаються всьому світу пояснити, що все це одне і те ж саме. А всі поневолені росією народи, такі як, буряти, татари, якути і так далі, знаходяться у великій небезпеці. Для них росіян, чим більше загине бурятів — тим краще. Скільки народів в російській імперії вже зникло. І зараз поневолені народи також зникають», — резюмує історик.