В Україні треба припинити заробляння на крові — експерт

Суспільство має прокинутися, щоб захистите себе та власний народ.

В Україні треба припинити заробляння на крові
В Україні треба припинити заробляння на крові

Про це i-ua.tv заявив народний депутат України ІІІ скликання, фінансист, координатор «Суспільної Системи» Віктор Жердицький.

«У нас поняття корупція, не таке, як в західному світі та цивілізованих країнах, таких, наприклад як Японія. Нагадаю, що коли мер Токіо поїхав на дачу у вихідний день службовим автомобілем. Після чого він був змушений подати негайно у відставку. Адже це у них має визначення „корупція“. Або коли європейський чиновник літав на симпозіум в іншу країну та взяв з собою дружину, яка також полетіла на цьому літаку коштом держави — це є корупція у цивілізованому світі. Те що є у нас — це не корупція. А суцільне, знизу і до верху — від сільради і до президентського палацу, система стяжання та пограбунку. Тобто це не корупція, а злочинна система, коли влада на різних рівнях вибудовується таким чином, щоб можна було заробляти нетрудові доходи, а не тільки зарплату. Це і є всеосяжна система стяжання», — каже В. Жердицький.

За його словами, відсутність показників збільшення вироків чи відкритих кримінальних справ по фактах незаконного збагачення, свідчить, що свої своїх не карають.

«Система стяжання поглиблюється і свої своїх не карають. Тобто ворон ворону око не виклює. Це показник того, що стали менше притягати до відповідальності та так звані корупціонери швидше діляться по вертикалі награбованим та відкупляються. Це відбувається не на стадії суду, а на стадії відкриття кримінального провадження чи встановлення факту злодіяння. Де сьогодні ексміністр Міноборони Резніков з яйцями по 17 грн? Він має колихатися на гілляці за злочини проти народу під час війни. А він прилаштований в Інституті майбутнього України в якості „досвідченого експрета“. А це плювок в очі всьому українському суспільству. Щоб українці не казали та як не обурювалися в соцмережах чи на кухні — вони грабували, грабують та будуть грабувати. Навіть на крові та вбивстві нації. Їм нічого боятись з таким немічним підходом суспільства. Від влади та чиновників чекати самоочищення вже марно. Суспільство має прокинутися, щоб захистите себе та власний народ. Адже в Україні треба припинити заробляння на крові та ліквідувати систему стяжання. її треба руйнувати до тла та будувати нову та справедливу країну», — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що у минулому році до Реєстру корупціонерів потрапили 2420 осіб. Тобто майже утричі менше, якщо співставити з довоєнним показником — у 2021 році 7 тисяч. Про це повідомляє платформа Опендатабот з посиланням на відкриті дані.