Німеччина передасть Україні нові IRIS-T — Diehl Defence

Німеччина передасть Україні додаткові зенітно-ракетні комплекси IRIS-T, один з яких буде доставлений через декілька тижнів.

IRIS-T
IRIS-T

Про це повідомив керівник компанії Diehl Defence Гельмут Раух.

18 квітня 2024 року віцеканцлер Німеччини Роберт Хабек та керівник компанії Diehl Defence Гельмут Раух завітав до Києва з робочим візитом.

Під час відповіді на запитання журналістів вони зазначили важливість підтримки України у майбутньому та повідомили про постачання нового комплексу IRIS-T.

«Три наші системи вже перебувають в Україні і ще більше буде поставлено цього року. Наступна — лише за кілька тижнів», — зазначив Гельмут Раух, керівник компанії Diehl Defence.

Зенітно-ракетні комплекси IRIS-T SLM демонструють високі можливості у захисті українського неба від російських ракет та безпілотників.

Оскільки система, крім України, поставляється іншим європейським країнам в межах німецької ініціативи Sky Shield, компанія Diehl здійснює розширення виробничих потужностей.

Загалом, німецька компанія за 2024 рік має виробити сім зенітно-ракетних комплексів, які будуть передані відповідним замовникам.