Словаки зібрали майже 2 млн євро на снаряди для ЗСУ

Громадяни Словаччини змогли зібрати близько 2 мільйонів євро на закупівлю снарядів для України в рамках ініціативи Чехії. Це вдалося зробити за кілька днів.

Словаки зібрали майже 2 млн євро на снаряди для українських військових
Словаки зібрали майже 2 млн євро на снаряди для українських військових

Влада Словаччини відмовилася приєднуватися до ініціативи чеського уряду щодо боєприпасів для України, але, незважаючи на це, словаки вирішили збирати гроші самостійно.

«Коли я дізнався про ініціативу чеського уряду, я був дуже радий почути, що шукаються всі способи допомогти Україні захиститися від агресора, бо іншого шляху немає», — заявив один з організаторів збору коштів на снаряди 99-річний журналіст Отто Сімко, який пережив Голокост.

Він також наголосив, що російських окупантів необхідно вигнати з України, щоб можна було говорити про мир на справедливих умовах.

Варто зауважити, що Словаччина перестала надавати Україні військову допомогу після того, як парламентські вибори в країні виграла проросійська партія на чолі з Робертом Фіцо — він пізніше став прем'єром.

Братислава продовжує передавати лише гуманітарну допомогу та бере участь у розмінуванні української землі.

Виходячи з такої позиції уряд Словаччини розкритикував ініціативу Чехії, яка знайшла близько мільйона боєприпасів для України і шукає для закупівлі кошти серед союзників.