Справа Сольського: міністра можуть відпустити під заставу — правозахисник

До влади дуже багато питань. Адже всі політичні партії знаходять під олігархами, які до речі, і ініціювали розпродаж української землі.

Микола Сольський
Микола Сольський

Про це в коментарі i-ua.tv заявив правозахисник Дмитро Павліченко.

«Зазвичай ТОП-чиновників відпускають під заставу. Таким чином вони оминають своє покарання. Для того, щоб Сольському не вдалося вийти під заставу, до цього має підключитися суспільство та робити громадське затримання. Адже система не на захисті українського народу. Вона доходить до певної межі, а потім з нею починають домовлятися. Корупцію можна буде зупинити, якщо посадовці будуть під цілодобовим контролем. Крім того, ми досі не побачили обіцяних посадок ТОП-чиновників. До влади дуже багато питань. Адже всі політичні партії знаходять під олігархами, які до речі, і ініціювали розпродаж української землі», — каже правозахисник.

За його словами, для того, щоб на місцях не розпродавали землю, громада має брати все в свої руки.

«Однак, на жаль, зараз багато хлопців загинуло. Тому немає кому захищати розкрадання землі від внутрішнього ворога. Тому на місцях людям потрібно допомагати. Підтягувати та об’єднувати їх. Інакше дуже важко буде зберегти землю. Адже закон про ринок землі суперечить Конституції. Люди виходили, обурювались. Однак справу так і не довели до кінця», — резюмує правозахисник.

Нагадаємо, в НАБУ заявили, що колишнього голову аграрного комітету Верховної Ради й чинного міністра Миколу Сольського викрили на заволодінні державними землями в Сумській області. Йому вже повідомили про підозру.

В НАБУ зазначили, що він організував злочинну групу, до якої увійшли службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.