Держава — це механізм втілення волі народу — експерт PhD з соціології

І якщо законодавець виходить з законодавчої ініціативою, він має представити власника. Сказати, хто саме доручив розробити цю ініціативу.

Андрій Кочуков
Андрій Кочуков

Про це під час ефіру заявив експерт PhD з соціології Андрій Кочуков.

«Що таке держава? Це механізм втілення волі народу. Другий момент. Держава є арбітром. Вона завжди знаходиться зверху. Французький письменник Монтеск'є писав про дух законів. Зокрема, він писав про ділення на три гілки. А у нас це перевели, як три гілки влади. Хоча насправді це три гілки держави. А що таке влада? Це можливість та право на прийняття рішень. А держава це інструмент виконання рішень. Однак не варто забувати, що у нас є законодавча, виконавча, а також судова влада», — каже експерт.

За його словами, судова влада — це представники власника, які представляють його інтереси. Потім вони узгоджуються на основі чого і формується закон.

«А закон це договір між власниками. Тобто правила гри, які встановлюються. І якщо законодавець виходить з законодавчої ініціативою, він має представити власника. Сказати, хто саме доручив розробити цю ініціативу. Наприклад, його виборці. Це відповідає нашій Конституції», — резюмує Андрій Кочуков.