Розумово відсталі у ТЦК ще більше дискредитують ЗСУ — адвокат

Це заподіює шалену шкоду країні. Демотивує, як збройні сили, так і громадян України.

Розумово відсталі у ТЦК ще більше дискредитують ЗСУ
Розумово відсталі у ТЦК ще більше дискредитують ЗСУ

Про це в коментарі заявив адвокат Ростислав Кравець.

«Навіщо в ТЦК психічно хворі та розумово відсталі люди, питання до осіб, які це затверджували. Щоб хтось з цього сміявся або хайпував чи ще більше дискредитував Збройні сили України? Мабуть, ті, хто це запровадив, вирішив максимально дискредитували ЗСУ, замість того, щоб робити здорову пропаганду, розвивати її та показувати українцям, як держава їх захищає та виконує свої обов’язки. Саме це б дало значно кращий ефект, ніж постійні зміни у законодавство. Зокрема, скасування статусу обмежено придатного. У нас тепер нові 4 статуси придатних. На щось це вплинуло — ні. Лише ВЛК будуть перевантажені. Адже протягом 9-ти місяців ВЛК треба пройти не тільки військовозобов’язаним, а і військовим. Для чого це було зроблено, тут відкрите питання», — каже Р. Кравець.

На його думку, такі дії чиновників шкодять Україні.

«Це чинить шалену шкоду Україні. Демотивує, як збройні сили так і громадян України. Також це свідчить про повну професійну непридатність осіб, які відповідають за проведення мобілізації. Саме завдяки реформам, вони і прикривають свою професійну непридатність та повну нездатність керувати напрямками, які їм доручили. А саме завдяки недолугим реформам, іноагенти, і намагаються заподіювати шкоду Україні. Адже такі реформи не мають жодної мети покращення.

Нагадаємо, що особи з розумовою відсталістю легкого ступеня зможуть служити у ТЦК. Згідно зі змінами до Розкладу хвороб, за якими визначається придатність до військової служби, розумова відсталість або психічні хвороби легкого ступеня не заважатимуть військовій службі.