Перебування Коломойського в СІЗО є виставою для Заходу — аналітик

Корупція під час війни — однозначно мародерство. А посадка олігарха Ігоря Коломойського в СІЗО є виставою для Заходу.

Олександр Палій
Олександр Палій

Про це в коментарі i-ua.tv заявив аналітик Олександр Палій.

«Така поведінка влади — однозначно мародерство. Адже кошти замість оборонки витрачаються на квіти та клумби в Слов’янську чи Краматорську, виникає питання чи не ідіотизм це або мародерство? Можемо припустити, що це відмивання коштів. Також це стосується перекладання бруківки в Києві. Чиновники, кажуть, що їм не комфортно ходити на роботу. А що нашим хлопцям комфортно сидіти в окопах? Тому ми маємо ходити по ямах, лиши б наші військові були живі та могли захистити країну», — каже О. Палій.

Він наголосив, що в США ще зазначають — в Україні є успіхи боротьби з корупцією.

«А що можна вважати успіхами? Те, що олігарх Коломойський в СІЗО? То це не успіхи, це вистава для Заходу. Крім того, як можна пояснити, що Коломойський в СІЗО, а Ахметов та інші олігархи не перебувають там. А може ви знаєте хоч одного міністра корупціонера, який сидить в тюрмі? Щось не можу пригадати. У нас було безліч міністрів, яких обвинуватили у корупції, але нікого не покарали», — резюмує О. Палій.

Нагадаємо, що Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід Ігорю Коломойському в справі про організацію замовного вбивства директора однієї з юридичних компаній ще у 2003 році.

Олігарх перебуватиме під вартою до 7 липня без права на застави.