Підтримання штучної інфляції вбиває українців на фронті — підприємець

На Заході готові підтримувати нас під апаратом штучного дихання, щоб ми не відмовлялися від боргів та поступово віддавали їх спочатку людьми, а потім ресурсами — природними надрами. Така політика приведе до загибелі України.

Якщо ми не почнемо змінювати економіку та нас не вилікує війна, то нас уже нічого не вилікує
Якщо ми не почнемо змінювати економіку та нас не вилікує війна, то нас уже нічого не вилікує

Про це i -ua.tv заявив експерт з міжнародного фінансового та податкового права Святослав Дубина.

«Курс гривні тримається регулятором — НБУ. Тобто наразі Нацбанк його штучно стримує. Чи потрібно підтримувати курс валют на штучному диханні, як людину, яка в коматозному стані, не знаю. Більше хвилююся за те, скільки підтримання штучної інфляції вбиває українців на фронті. Як можна рахувати інфляцію, коли ми не забезпечуємо всім необхідним фронт, тримаючи штучну стабільність. Це більше схоже на стабільність на кладовищі», — каже експерт.

На його думку, якщо ми не почнемо змінювати економіку та нас не вилікує війна, то нас уже нічого не вилікує. Однак треба перестати тримати курс гривні. Також треба забезпечити виготовлення власної зброї.

«У нас оборонний комплекс потужністю 18−20 млрд, а в бюджет заклали лише 6 млрд. Тому якби ми скерували «стабільність», і надали кошти конкретним виробникам зброї, це б зберегло життя українців на фронті. І це дало б кращий економічний ефект, ніж штучне стримання інфляції та стримання гривні.

У нас за часи незалежності долар зріс з 1.80 до 40 грн. Процеси, що це спонукало мали на меті збільшення економіки? Ні. На цьому просто заробляли спекулянти. Це нам сприяло уникнути війни? Ні. Тому треба змінювати акценти. Зокрема на розвиток економіки та внутрішнього ВПК. Поки ми не відновимо наш оборонний потенціал, ніхто не буде нам допомагати перемогти. На Заході готові підтримувати нас під апаратом штучного дихання, щоб ми не відмовлялися від боргів та поступово віддавали їх спочатку людьми, а потім ресурсами — природними надрами. Така політика приведе до загибелі України", — резюмує підприємець.