Гарант говорить, що ми не рф та КНДР, а насправді ТЦК заганяє людей — Заслужений юрист

Правова освіченість ТЦК та Нацполіції є дуже слабенька, яка провокує конфлікти через застосування фізичної сили до людей.

Микола Голомша
Микола Голомша

Про це під час ефіру заявив заслужений юрист України, політик Микола Голомша.

«Що стосується мобілізаційного ажіотажу, то на пустому місті роздмухано проблему. Хоча Гарант говорить, що ми не росія та КНДР, яка не повинна заганяти своїх людей. А насправді ми бачимо, що правова освіченість ТЦК та Нацполіції є дуже слабенька, яка провокує конфлікти. Вони застосовують фізичну силу до людей та ненормативну лексику, що провокує. Хоча має бути повага до людини, яка є основою діяльності правоохоронних структур», — каже М. Голомша.

На його думку, прокурори мають стежити, щоб посадові особи та громадяни діяли в рамках правового поля.

«По-друге, в Україні велика кількість від 35 до 55 років спецслужбовців та правоохоронців. Вони розуміють, що таке зброя. Вони знають, як з нею поводитися. Також мають навички та фізичну і бойову підготовку. А звичайні люди не хочуть йти у армію під примусом. Крім того, в них немає довіри до влади. Однак гарант та голова уряду не повинні ховатися від таких болючих тем. Вони повинні буду у діалозі із суспільством та казати правду, що в нас є проблеми», — резюмує М. Голомша.