Морським дронам України надали змогу запускати снаряди «Граду» (відео)

Українські інженери встановили на морський дрон Sea Baby напрямні для запусків 122-мм реактивних снарядів РСЗВ «Град».

Морським дронам України надали змогу запускати снаряди “Граду”
Морським дронам України надали змогу запускати снаряди “Граду”

Фотографії з випробуваннями нового Sea Baby українські спецслужби показали виданню «Суспільне».

«Морські дрони СБУ Sea Baby, на які українці збирали кошти через платформу UNITED24, відтепер оснащені системами „Град“ і вже активно знищують окупантів РФ», — розповіли у спецслужбах.

Позаминулої ночі Sea Bаby СБУ спільно з українськими Військово-Морськими Силами відпрацювали з моря по позиціях росіян на Кінбурнській косі.

Багатофункціональна морська платформа Sea Bаby постійно вдосконалюється.

«Сьогодні ми можемо підтвердити, що вони оснащені реактивною системою залпового вогню, і це технологічне рішення вже дає потужні результати. Тож на ворога чекають нові сюрпризи. Працюємо, як завжди, ефективно», — розповіли у спецслужбах.

Також спецслужби показали кадри з випробувань Sea Bаby раніше взимку та безпосередньо з виробництва дронів.

Пускова установка встановлена у верхній частині морського безпілотника. Він здатен запускати відразу шість 122-мм снарядів.

Варто зазначити, що судячи з фотографій, напрямні для запусків 122-мм реактивних снарядів не мають стабілізації, що впливає на точність під час стрільби на хвилях.

За допомогою таких мобільних морських реактивних установок Сили оборони отримують змогу атакувати російські об’єкти біля узбережжя.

Ще наприкінці 2023 року стало відомо, що на морські дрони Sea Bаby встановлюють пускові установки для ракетного озброєння.