Політолог розповів, як вибори в Британії можуть позначитися на військовій підтримці України

Тут не йде питання про те чи буде новий уряд підтримувати Україну, тут питання, а чи візьме на себе будь-яка британська партія відповідальність дозволити президенту рф в. путіну перемогти Захід.

Політолог прокоментував вибори в Британії
Політолог прокоментував вибори в Британії

Про це в коментарі заявив політолог Володимир Воля.

«Поки важко сказати, якою буде конфігурація. Поки ми бачимо падіння підтримки консерваторів. Але не думаю, що якщо опозиційні партії сформують уряд, то буде зменшена підтримка Україна. Можливо вони будуть менш радикальні у заявах та не такими радикальними у своїх діях. Однак точно не будуть проросійськими. Тому зміни курсу в Британії не варто очікувати», — каже В. Воля.

За його словами, він не виключає, що в період формування нового уряду може бути пауза в допомозі Україні.

«Однак тут не йде питання про те підтримувати чи ні Україну, а чи візьме на себе будь-яка британська партія відповідальність дозволити путіну перемогти Захід. тут питання вже про базисні речі політичні речі Британії», — зазначає політолог.

На його думку, вибори в Британії відбудуться через внутрішні економічні та соціальні проблеми.

«Саме через це змінилися електоральні настрої. В тому числі на це вплинули наслідки виходу Великої Британії з Європейського Союзу», — резюмує В. Воля.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр Великобританії Ріші Сунак оголосив дострокові вибори до парламенту. Є велика ймовірність, що Консервативна партія, до якої належить глава уряду, програє вибори лейбористам.