росіяни евакуюють аеродром у Джанкої та відновлюють летовища вглибині Криму

hосіяни евакуюють частину особового складу з аеродрому у Джанкої та відновлюють летовища вглибині тимчасово окупованого Криму.

росіяни евакуюють аеродром у Джанкої та відновлюють летовища вглибині Криму
росіяни евакуюють аеродром у Джанкої та відновлюють летовища вглибині Криму

Про це повідомляє рух «АТЕШ».

Агенти руху серед військовослужбовців ЗС РФ повідомляють, що розпочалася евакуація частини особового складу з аеродрому у Джанкої на інші об’єкти вглибині окупованої території.

Крім того, тривають активні роботи з відновлення і, можливо, модернізації старих аеродромів, як-от Кіровське (поблизу Феодосії) і Багерове (поблизу Керчі).

«Однак, попри всі зусилля вони не зможуть незабаром побудувати закриті укриття для своїх літаків. Причина полягає у складних технологічних процесах, високій вартості будівництва і значних часових витратах», — кажуть в «АТЕШ».

Рух додає, що дії окупантів свідчать про прагнення розосередити свої війська і техніку в Криму перед новими успішними атаками Сил оборони України.

Удари по Джанкою

Українські війська регулярно завдають ракетно-дронових ударів по російських аеродромах у Криму, однак Джанкой — один із найближчих до контрольованої території України, тому перебуває під постійною загрозою.