Чому Шольц виступив проти застосування західної зброї на території рф, розповів політолог

Канцлер Німеччини Олаф Шольц намагається втримати рейтинг партії від подальшого падіння та боїться прямого протистояння з росією.

Олаф Шольц
Олаф Шольц

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Більшість німецького суспільства не хоче, щоб Німеччина була втягнена у війну. Внутрішньо політичні аспекти диктують певну риторику. А соціал-демократична партія, яку очолює Шольц, зазнала рейтингових втрат. Тому Шольц намагається втримати рейтинг партії від подальшого падіння. Адже більшість німців виступають проти, щоб їх держава тим чи іншим чином була втягнена у війну з рф. Тому риторика Шольца продиктована суспільними настроями Німеччини», — каже В. Воля.

При цьому політолог підкреслив, що Німеччина продовжить допомагати Україні. Однак він буде виступати, щоб німецька та західна зброя застосовувалася по території росії.

«Насправді Шольц боїться застосування проти рф високотехнологічних далекобійних ракет. кремель може маніпулятивно заявити, що конфлікт вийшов на межу ядерного протистояння. Тому треба враховувати, яку саме зброю буде застосовувати Україна по території рф. Якщо це артилерійські системи, або зброя, щоб збивати літаки рф, то це один аспект. І це не становить загрози застосуванню ядерної зброї рф. Якщо ж це оперативна тактична зброя, то росія у відповідь може застосувати тактичну ядерну зброю по Україні. А після погрожувати, що застосує її проти країн ЄС. Тобто це виведе війну на новий рівень. Саме цього і боїться Шольц та значна частина німецького суспільства. Так само, як і у США та інших країнах. Адже у разі використання потужної західної зброї по об'єктах рф, певні ризики виходу війни на новий рівень існують. А Захід не хоче вступати у прямий конфлікт з росією», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що канцлер Німеччини Олаф Шольц не бачить причин для розширення зони розгортання західної зброї в Україні. Він відкинув заклики до використання зброї, що поставляється, на території росії.