Корупція працює на руку нашому ворогові — Шишкін про зняття е-браслета з Князєва

З ексголови Верховного суду Всеволода Князєва зняли електронний браслет, бо так звана антикорупційна реформа не працює.

В. Князєв
В. Князєв

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив Суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Не погоджуюсь з рішенням суду, згідно з яким з Князєва зняли електронний браслет. Адже не знаю, на що посилався суд, зазначають, що браслет погіршує стан здоров'я відстороненого судді. Наприклад, рентген також погіршує стан здоров’я. Однак потоки впливу на організм е-браслету та рентгену зовсім різні, хоча нам все одного його робили з дитинства. А стосовно впливу е-браслету на стан здоров’я необхідно, щоб був медично радіаційний висновок. Однак, дійсно, через відключення світла електронний браслет втрачає свою ефективність. Адже ніхто не зможе контролювати, де перебуває Князєв. А він в цей час зможе зустрічатися зі свідками, впливати на них та спотворювати хід слідства. Крім того, е-браслет не ізолює від зустрічі зі свідками», — зазначив В. Шишкін.

Також за його словами, так звана антикорупційна реформа, яка почалася з 2015−2016 років при експрезидентові П. Порошенкові не принесла потрібних результатів.

«Я ще тоді сказав — це все до лапочки. Вона лише дала надію людям, а потім ця реформа викликала розчарування, бо це не реалізувалося. Адже наразі антикорупційні органи працюють не так, як цього очікували українці. А під час війни, корупція працює на руку нашому ворогові. Однак хтось повинен в тилу воювати з Князєвим та іншими колаборантами. Сьогоднішніх корупціонерів називаю колаборантами, бо ще раз підкреслює, що корупція працює на руки нашому ворогові», — резюмує В. Шишкін.