Збільшення тарифів на світло вдарить по ЗСУ, збагативши енергетичну мафію — експерт

Не можна підіймати тарифи на електроенергію під час війни. Таким чином влада підриває обороноздатність ЗСУ та працює на енергетичну мафію.

Влада підіймаючи тарифи на електроенергію працює на енергетичну мафію
Влада підіймаючи тарифи на електроенергію працює на енергетичну мафію

Про це в коментарі i-ua.tv заявив голова Спілки споживачів комунальних послуг, експерт сфери ЖКГ Олег Попенко.

«Це повна маячня. Ми підіймаємо тарифи під час війни, коли українці не в змозі сплатити за комунальні послуги, бо пенсії та зарплати не ростуть, вони мізерні. Крім того, через війну величезна втрата робочих місць, а ми підіймаємо для населення та бізнесу тарифи. Це неправильно. Причому підіймаємо катастрофічно до 4 грн 80 коп. за 1 кВ на годину», — каже О. Попенко.

За його словами, влада підіймаючи тарифи на електроенергію працює на енергетичну мафію.

«Підіймаючи тарифи на світло для бізнесу та населення, Кабмін працює на енергетичну мафію. Рішенням підняти тарифи на електроенергію для бізнесу з 1 червня, уряд підриває обороноздатність ЗСУ. Адже всі, хто працює на ЗСУ, а також військові частини будуть змушені платити за електроенергію на 30−40% більше. А де ж тут підтримка Збройних сил України? З 1 червня відбудеться збагачення нашої енергетичної мафії», — резюмує О. Попенко.

Нагадаємо, що тариф для населення з червня встановлять на рівні 4,8 грн/кВт*год. І окремо — для тих домогосподарств, що споживають до 100 кВт*год щомісячно, тариф залишиться на рівні 2,64. До 100 кВт-год це дуже малий прошарок населення, який зможе скористуватися цією опцією.