На фронті виник дефіцит водіїв — Суддя КСУ у відставці

В Україні ТЦК виловлюють людей, які не хочуть йти на фронт, і при цьому знищують ТРО та добровольчі батальйони, які готові воювати.

Віктор Шишкін
Віктор Шишкін

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду (КСУ) у відставці Віктор Шишкін.

" У нас сьогодні йде маневровна війна. Вона дозволяє і наступати і відступати, проводячи операції з флангів та з тилу. Тож війна не завжди повинна бути окопною. Про тонкощі маневрової війни повинні знати військові. Нам зі ЗМІ казали, що на Харківщині побудована потужна система оборони. Однак, коли нам показують окопи, що були вириті лопатою, видно, що там не було ніякої лінії оборони. При цьому у Харківській військовій адміністрації говорять, що виділили близько 1,5 млрд грн на фортифікації. Цікаво куди ж пішли ці кошти. Які фірми відповідали за будівництво фортифікацій. Тож має бути військова юстиція, яка має зайнятися цією справою. Однак там мають бути люди обізнані у військовій справі. Зокрема, обізнані у тактиці та стратегії бойових дій", — каже В. Шишкін.

Він підкреслив, що винні у неналежній побудові фортифікацій мають понести покарання за статтею держзрада.

«Якщо у невиконані своїх обов’язків є корупційна складова, то це 100% державна зрада. Адже це замах на економічну безпеку країни», — підкреслив В. Шишкін.

Він зазначив, що в Україні ТЦК виловлюють людей, які не хочуть воювати, і при цьому знищують ТРО та добровольчі батальйони, які готові воювати.

«Ухилянти винні в тому, що вони не хочуть виконувати свій конституційний обов’язок, а держава винна в тому, що розганяє батальйони ТРО. Тобто тих, хто хоче воювати, чомусь не пускають. Добровольців, яким за 50 років, беруть до ЗСУ лише з восьмого разу, щоб носити снаряди. Крім того, зараз на фронті дефіцит водіїв. Вони можуть керувати вантажними машинами та екскаваторами. Адже наразі дуже необхідне зведення фортифікаційних споруд. Тож чому всіх відправляють у піхоту. Це шкідництво», — резюмує В. Шишкін.