ЗСУ могли уразити об’єкти рф у двох областях — ISW

Сили оборони України, вірогідно, уразили військові об’єкти у російських Бєлгородській та Курській областях, зокрема колону техніки. Між тим фіксується просування окупантів на Харківському напрямку, на Донбасі та біля Кринок.

ЗСУ могли уразити об'єкти рф у двох областях
ЗСУ могли уразити об'єкти рф у двох областях

російські «воєнкори» стверджували, що ЗСУ завдали удару по колоні російської техніки в Суджі Курської області (приблизно 5 км від українського кордону в найближчій точці).

В Міноборони рф розповідали, що російські війська нібито знищили український безпілотник над Курською областю.

Один російський «воєнкор» критикував війська РФ за те, що вони продовжують використовувати машини в довгих колонах, незважаючи на неодноразові випадки українських ударів по колонах техніки протягом війни.

В обліковому записі у Twitter українські джерела заявили, що колона складалася з 18 російських автомобілів.

2 червня російські офіційні особи та «воєнкори» заявили, що українські війська завдали РСЗВ удару по Шебекіно Бєлгородської області (приблизно в 5 км від кордону), в результаті чого загинув заступник голови Корочанського району Ігор Нечипоренко та було поранено кількох районних і селищних голів.

Також на думку аналітиків Інституту вивчення війни, надання Україні ППО і зняття обмежень бити по цілях на території росії західною зброєю в сукупності дасть можливість захистити Харків і область.

Здатність українських сил збивати російські військові літаки у прифронтовій зоні вказує на те, що українські сили, ймовірно, зможуть повторити ті самі дії за допомогою як українських, так і західних систем для захисту північної частини Харківської області та міста Харкова від російських ударів планерними бомбами, що запускаються з повітряного простору росії.


Джерело: ISW