Всім громадянам мають відкрити інвестиційні рахунки за використання природних ресурсів — Супрун

Це реалізація конституційної норми, де народ є власником всіх природних багатств.

Людмила Супрун
Людмила Супрун

Про це під час ефіру заявила голова «Фонду миру в Україні», заслужений економіст України, народний депутат України III-IV скликання Людмила Супрун.

«Нам дуже важливо самих собі не втратити. Зокрема, нашу суб'єктність та закріпити це через багатосторонні угоди. Із подрібленої нації перетворитися в розподілену та об'єднану. Крім того, народ має використовувати наші природні ресурси, власником яких він є. Нафти, газу, золота, літія, урану, титану і так далі. Тому треба запровадити новий механізм. Зокрема, всім громадянам відкрити інвестиційні рахунки. Це реалізація конституційної норми, де народ є власником всіх природних багатств», — каже Л. Супрун.

За її словами, ця сума має бути рівно розподілена між всіма громадянами України.

«Українці зможуть інвестувати ці кошти в те, що вони вважають необхідним. За принципом облаштування території чи трансформації бізнесу. Наприклад, у будівництво підприємства. Таким чином українці зможуть бути інвесторами. Якщо підприємство запрацює та перетворить інвестовані кошти в акції, то можна стати потім власником цього підприємства. Таким чином ми створимо можливість підприємства піднятися. А загальне національне багатство дасть змогу відчувати причетність до своєї країни не тільки морально та історично, а ще й матеріально», — резюмує Л. Супрун.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIUA.TV%2Fvideos%2F2236648460029475%2F&show_text=false&width=560&t=0″ width="560″ height="314″ style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0″ allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>