В Україні потрібно сформувати енергетичні та газові хаби — заслужений економіст

В Україні є поклади газу. Зокрема, в Донецькій та Луганській області знаходяться 20 трлн кубометрів газу. А це 10% світових запасів.

в Донецькій та Луганській області знаходяться 20 трлн кубометрів газу
в Донецькій та Луганській області знаходяться 20 трлн кубометрів газу

Про це під час ефіру заявила голова «Фонду миру в Україні», заслужений економіст України, народний депутат України III-IV скликання Людмила Супрун.

«Те, що зараз відбувається в наших правоохоронних та податкових органах — це росія. Нам потрібно, щоб ці органи стали для нас помічниками. Щоб вони були порадниками та спеціалістами. Так саме треба наводити лад у всьому. Зокрема, в енергетичному секторі. Нам потрібні новітні рішення, ніж будівництво ТЕС. Нові технології — це зберігання електроенергії, це електромагнітні генератори, нові потужності, а також поєднання енергоринку між Україною та Європою ліній електропередач для передачі електроенергії. А також формування України, як енергетичного хабу», — каже Л. Супрун.

Крім того, за її словами, в Україні є поклади газу. Зокрема, в Донецькій та Луганській області знаходяться 20 трлн кубометрів газу. А це 10% світових запасів.

«Дістали ці поклади, поклали в трубу та говоримо Угорщині, що не треба сидіти на голці у рф, ви будете мати газ за 100 дол за 1000 кубометрів, а не за 500 дол, як зараз. А рф не зможе продавати газ всім країнам ЄС по 100 доларів. Адже їм потрібно протягнути газ через всю країну та витратити кошти на його передачу до Європи». А український газ — це незалежність України та Європи. Адже війна йде заради того, щоб зробити залежними від рф Україну та Європу, — підкреслює Л. Супрун.

За її словами, Україна має бути важливою для всіх країн,

«Наше буття — вільна нація та суспільство. Ми повинні знати в яких стадіях війни ми зараз знаходимося, та що нам роботи? Зокрема, що нам треба зробити, щоб отримати чисельну, моральну та військову, політичну, етичну та духовну перевагу. Адже Україна має бути важливою для всіх країн, тому нам будуть допомагати боротися. Однак влада немає нищити своїх людей та заганяти їх до ТЦК. Хоча до війни до ТЦК стояли черги. А зараз ми ганьбимося на весь світ, коли людей хапають на вулицях. Не можна показувати українців, які не хочуть йти на війну. У нас має бути спільна мета зі світом, яку треба озвучити. І це не мирний план. Потрібен більш широкий план дій та образ перемоги, а також, що нам потрібно для того, щоб досягти результату. А також, що буде мати кожен українець після перемоги», — резюмує Л. Супрун.