Підвищення тарифів на світло та опалення: в Україні очікується соціальний вибух — експерт

В Україні через дії влади може початися Коліївщина.

в Україні очікується соціальний вибух
в Україні очікується соціальний вибух

Про це в коментарі i-ua.tv заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький

«Є такий вислів Василя Шкляра — „Хай буде проклята наша терплячість, яка пасує тільки волам“. Це той стан, в якому зараз знаходиться протистояння наших людей та узурпаторів влади, які сьогодні керують Україною. В них немає війни, в них немає зубожіння народу, повного розвалу економіки. Вони є дилетантами в будь-яких системах управління: економіки, промисловості, оборони та всіх інших галузях. Вже не кажучи хоча б про забезпечення наших воїнів всім необхідним. В них тільки хист до одного — грабувати, стяжати, знищувати. А на все інше вони не здатні», — каже В. Жердицький.

За його словами, те, що вони зараз підняли тарифи для населення на електрику, моментально потягнуло ріст тарифів на інші енергоресурси.

«Це значить, що значно здорожчають усі інші товари та послуги для людей, в умовах, що біля 50% народу проживає у бідності. А це злочин проти народу. По-іншому це назвати не можна. Тим паче, що президент Зеленський підписав у 2022 році указ, яким до кінця війни заборонено підіймати тарифи на електроенергію та інші енергоносії. А олігархи та дотичні продовжують заробляти на обдиранні нашої економіки під час війни. Українці просто змушені виживати в таких умовах — без світла і води. Однак ми живемо не у 18 ст, а 21 ст, коли люди звично користуються благами цивілізаціями. Мало того, людям не вистачає коштів на харчування та лікування. Вже не кажу, що підняття тарифів ударять по нашій обороноздатності та армії. Люди не зможуть, як раніше, перераховувати кошти на медикаменти, дрони та станції РЕБ, спорядження чи забезпечення харчування військових. Це удар по нашій обороноздатності та дискредитація наших оборонних дій, — підкреслює В. Жердицький.

За його словами, влада такими діями заганяє українців у безвихідь. Адже українців все менше ресурсів залишається для виживання.

«І ми скоро побачимо, як агентура путіна нам буде нав’язувати, під виглядом нібито захисту та збереження українського народу та решток економіки -капітуляцію у формі мирних договорняків. Таких, що готувались у Стамбулі арахаміями-умєровими-єрмаками і ще раніше у Мінську. Все це йде по одному сценарію… Однак не варто забувати, що український народ з нашою „воловою терплячістю“, вибухає у критичні моменти для нашого існування. Тоді вже ніякі крики про російське ІПСО та активізацію Кремлем третього Майдану не зупинять народ. В Україні може початися Коліївщина. і вони до цього доведуть. Адже при владі не знаходяться українці по духу крові тому вони не відчувають межі, після якої народ вибухає. Спочатку цього не відчував Кучма, потім Янукович та путін з його парадними колонами, які шли сюди на парад. Таким розвитком подій влада доведе народ до вибуху», — резюмує В. Жердицький.

Нагадаємо, що після зростання тарифу на електроенергію українцям варто готуватися до підвищення цін на опалення. Про це заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Ярослав Железняк