Влада переслідує патріотів — суддя КСУ у відставці

В Україні переслідують патріотів, які зробили щось позитивне для держави, але зробили щось негативне для носіїв політичної влади.

Влада переслідує патріотів
Влада переслідує патріотів

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Мілітарна складова у лютому 2022 році відбулася без військкоматів чи ТЦК. Люди самоорганізувалися. Адже в українців є генетичний внутрішній потяг до самоорганізації. Це козацький дух. Що таке Запорізька Січ? Це самоорганізація людей. Так само на початку повномасштабної війни люди лише вимагали від влади зброю, набої та поставити штамп, що людина законно володіє автоматом з певним номером. Однак коли народ самоорганізувався, у владі сказали добровольцям — йдіть до дому та здайте автомат, а ТЦК буде виловлювати людей. Однак навіщо це робити, коли є добровольчі батальйони, які хочуть воювати», — каже В. Шишкін.

За його словами, мобілізація має бути 100% та правильною.

«Мобілізація — це облік. Тому все населення України має стати на військовий облік. А в середині обліку мають шукати, хто і на що вчився. До речі, є люди після 60 років, які воювали з 2014 року і хочуть та можуть воювати, але їх не беруть. Чому не можна організувати батальйони з таких людей, які хочуть воювати. Навіщо їх виганяють? А всі добровольчі організації у нас патріотичні. Це Азов, колишній батальйон Донбас, ДУК.», — підкреслив В. Шишкін.

За його словами, українська влада часто переслідує патріотів.

" Чому в 2015 році переслідували добровольця Краснова? Тому що після спилювання двох вишок електропостачання в Криму, він зупинив діяльність заводу з випуску Титану на окупованому півострові. Тобто зупинив економічні схеми. Однак у нас в країні є владоохоронці, а не правоохоронці, які над ним знущалися і знущаються зараз над іншими патріотами. Так звані правоохоронці не до чого не підготовлені, а займаються побиттям та ізоляцією людей, які зробили щось позитивне для держави, але одночасно зробили щось негативне для носіїв політичної влади. А за неналежну підготовку юридичних документів, я б до біса повигоняв всіх прокурорів, які саджають патріотів", — резюмує В. Шишкін.