В Україні людоловство стає держполітикою — суддя Конституційного суду у відставці

Нардеп від Слуги народу Давід Арахамія, хотів попіаритися на акції протесту в Берліні, але через незнання німецької мови, приєднався до мітингу проти викрадання чоловіків в Україні.

Арахамія у Берліні в кросівках за 50 тисяч приєднався до мітингу проти примусової мобілізації
Арахамія у Берліні в кросівках за 50 тисяч приєднався до мітингу проти примусової мобілізації

Про це під час ефіру заявив суддя Конституційного Суду у відставці Віктор Шишкін.

«Наша влада хоче бути весь час на хвилі піару. Адже всі виступи нашої влади носять піарний характер. Це стосується Арахамії, який хотів попіаритися, беручи участь в акції в Берліні. Таким чином, він приєднався до мітингу проти антиТЦКашного пікету, не розуміючи німецьку мову, якою на плакаті було написано про викрадання чоловіків в Україні. По-перше, я погано ставлюся до таких пікетів за кордоном, бо вони мають бути у нас», — каже суддя Конституційного Суду у відставці.

Він погодився з заявою журналіста, що Україні людоловство стає держполітикою.

Також за словами В. Шишкіна, влада винна в тому, що в країні відбувають такі випадки, як з фігурантом справи про витік інформації з НАБУ Голиком, який виїхав за кордон через «Шлях». Адже це все підсилює позицію тих, хто організовує пікети проти мобілізації за кордоном, як в Берлині. Адже саме поведінка влади дає основу для подібних публікацій та пікетів. Крім того, питання, хто випустив цього Голика за кордон?", — каже В. Шишкін.

За його словами, представники влади, коли їздять за кордон, мають говорити не про відновлення країни, про відновлення ВПК та товарів подвійного призначення.

«Де наші заводи, де наші ракети? Де наш Південний маш? За два роки можна було відновити виробництво ракет Сатана, якими розбомбити виробництво на Уралі, а не клянчити їх по всьому світі. Де інвестиції у ВПК? А ви розказуєте про інвестиції у відновлення України. Ми не знаємо, коли її доведеться відновлювати. Можливо лише через 5 років. Хоча в минулому році обіцяли, що будемо пити каву у Ялті», — каже В. Шишкін.

За його словами, в Україні треба провести мобілізацію трудових ресурсів.

«У нас багато молодих 45−50 річних пенсіонерів, які мають йти на фронт. Якщо не хочуть йти на фронт, хай працюють в трудових таборах на оборону держави», — підкреслив В. Шишкін.

Він зазначив, що не знає, ким є керівник ОП Андрій Єрмак. Адже в Конституції немає такої посади.

«А Зеленський не є народнообраним президентом, тому що пройшло 5 років. Однак законний президент», — резюмує В. Шишкін.