В Україні виникла катастрофа через нестачу медиків — профспілки

А якщо остаточно зруйнувати медичну галузь, то населення України скоротитися ще на 15%.

В Україні виникла катастрофа через нестачу медиків
В Україні виникла катастрофа через нестачу медиків

Про це заявив голова нашої Вільної профспілки медичних працівників України Олег Панасенко.
«Реформа у галузі охорони здоров' я набирає обертів. Національна служба здоров'я України (НСЗУ) — злочинна організація та інструмент, яким знищуються державні та комунальні лікувальні заклади. НСЗУ на власний розсуд встановлює умови так званих договорів між лікувальними закладами та між НСЗУ. На жаль, НСЗУ в односторонньому порядку на власний розсуд проводить зміни, знижують коефіцієнти. Тому гроші, які заробили медики НСЗУ. У їх не виплачує. Все це — величезна глобальна афера. Медики, які виїхали за кордон та продовжили виїжджати, побачили високі зарплати у Євросоюзі. Зокрема, у Німеччині та Франції. Також побачили нормальне відношення до працівників медичної галузі. Тому вони вирішили назавжди залишитися у країнах ЄС. Вони ніколи не повернуться в Україну, де не створено умов для медиків та немає високої зарплати для представників медичної галузі. Тому нас вже виникла медична катастрофа через нестачу медичних кадрів», — каже О. Панасенко.

За його словами, у всьому винна нелюдська медична реформа.

«Саме медична реформа спричинює геноцид українського народу. Адже вона руйнує медичну галузь, яка вже штучно зруйнована цими реформаторами. А якщо остаточно зруйнувати медичну галузь, то населення України скоротитися на 15%», — резюмує О. Панасенко.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров’я прогнозує дефіцит кадрів на глобальному рівні до 2030 року. Тому наразі розробляють стратегії, як забезпечити систему працівниками.

Про це в інтерв’ю BBC Україна розповів очільник МОЗ Віктор Ляшко.