Сіярто маніпулює — політолог про відправку європейських військ до України

Розмови про червоні лінії відправки західних інструкторів до України — один із засобів Угорщини з протидії, щодо надання допомоги Україні та підтримка сил, які виступають за капітулянські переговори України з рф.

керівництво Євросоюзу запропонувало направити на Україну військових інструкторів
керівництво Євросоюзу запропонувало направити на Україну військових інструкторів

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Вони або готові відправити своїх військових інструкторів на територію України, або ж можуть розглядати це питання та теоритично допускають для себе такий варіант. Тому Сіярто на цьому тлі близький до істини. Адже, якщо кілька західних держав ухвалять рішення направити своїх військових інструкторів для навчання українських військових на українській території, то це можна буде вважати кроком, який теоретично наближає західні держави НАТО для того, щоб за певних обставин спрямувати в Україну військові підрозділи у майбутньому», — каже політолог.

За його словами, Сіярто маніпулює, тому що відправка інструкторів хочі наближає відправку військ, але відправка військ з цим не буде пов’язана. Вона не може бути наслідком та ланкою цього ланцюга подій. Інструктори, займаються навчанням, тому для ухвалення їх відправки в Україну, не треба прийняття спільних рішень країн Альянсу", — каже політолог.

За його словами, відправка військ не є логічним наслідком та продовженням відправки інструкторів.

«Адже відправка військ означає вступ цих держав, тобто Заходу у війну. А такі рішення не ухвалюються поза процедурою консенсусу. Однак в найближчий перспективі відправки західних військ до України точно не буде. Тому це маніпулятивна тактика та залякування частини західних спільнот, що відправка інструкторів якимось чином сприяє втягування європейських держав у війну проти росії. Насправді це не так. Однак таке залякування цілком працює на інтереси путіна та росії. По -суті, це один із засобів з протидії для надання допомоги Україні та підтримання сил, які виступають за капітулянські переговори України з рф», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що керівництво Євросоюзу запропонувало направити на Україну військових інструкторів для підготовки солдатів української армії. Про це повідомив міністр закордонних справ та зовнішньоекономічних зв'язків Угорщини Петер Сійярто, який брав участь у нараді з колегами з країн ЄС у Люксембурзі. Він вважає подібну ініціативу неприйнятною, оскільки це може стати «практично першим кроком до відправки європейських солдатів в Україну.