У Дніпрі викрили «схему» за участю посадовців міськради на 5,8 млн грн

Двоє керівників комунального підприємства міськради, що відповідає за транспортну інфраструктуру міста, та троє місцевих підприємців отримали підозри. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

У Дніпрі викрили «схему» за участю посадовців міськради 5,8 млн грн
У Дніпрі викрили «схему» за участю посадовців міськради 5,8 млн грн

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно зі слідчими слідчого управління обласної поліції задокументували протиправну діяльність учасників злочинної групи, які організували оборудку з розкрадання бюджетних коштів під час експлуатації паркувальних майданчиків у м. Дніпро.

Так, вони нанесли збитки державі на суму 5,8 млн грн.

Для реалізації задуму посадові особи комунального підприємства залучили до злочинних дій фізичних осіб-підприємців. Використовуючи підроблені документи, фігуранти штучно зменшували в договорах з обслуговування паркувальних майданчиків їхні площі з метою несплати до бюджету паркувального збору.

За результатами оцінки сукупності отриманих доказів пʼятьом учасникам корупційної схеми повідомили про підозри. Процесуальне керівництво у провадженні здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.