Має відбутися деколонізація рф — Новак

Тобто цю ядерну державу, пораненого ведмедя тисячами українських порізів за допомогою наших партнерів, треба якось приспати назавжди.

Андрій Новак
Андрій Новак

Про це під час ефіру заявив голова комітету економістів України Андрій Новак.

«Інтереси США розширити поле чи територію демократичних партнерських для себе країн, якою є Україна. Тим більше, що Україна на відміну від більшості європейських країн, рано чи пізно буде мати набагато більшу економічну вагу. Наша економічна вага — потенційно номер один у Європі за набором ресурсів та геополітичним становищем. Тобто отримати такого нового партнера в Європі для США це стратегія та стратегічна мета», — каже А. Новак.

Однак його словами, є опір ядерної держави — рф, тому треба щось з цим робити.

«Саме зараз цим і займаються. Тобто цю ядерну державу, пораненого ведмедя тисячами українських порізів за допомогою наших партнерів, треба якось приспати назавжди. Тобто, щоб цей ведмідь накрив своїм тілом ядерну боєголовку. Тому має відбутися деколонізація рф. Інакшого варіанту немає. І це добре, що в Європі через офіційне голосування парламентської асамблеї ОБСЕ, це зрозуміли, визнали та проголосували. Поряд з тим, що визнали цю війну проти України геноцидом українського народу з усіма наслідками потім. Тобто це означає, що росія буде під санкціями ще дуже довго. Навіть після завершення війни», — резюмує А. Новак.