росія має зникнути з політичної мапи світу — політтехнолог

Без розпаду рф, не буде перемоги України. росія має зникнути з політичної мапи світу. Тільки тоді зникне небезпека для всього світу.

Ігор Душин
Ігор Душин

Про це під час ефіру на i-ua.tv заявив політконсультант Ігор Душин.

«Вихід України на кордони 1991 року не змінить змісту головних проблем, чому на Заході бояться поразки росії у війні та її розвалу. Якщо Україна вийде на кордони 1991 року, то війна все ще буде тривати. Ситуація лише зміниться тим, що з’являться кордони військового розмежування. Тому світ думає, що йому роботи з перемогою України та можливим розпадом рф. Тут є розгубленість умовного Заходу. Тут є три головні страхи. Перший — вони не готові розуміти розвал росії, так само, як вони не були готові до розпаду радянського союзу. Зокрема, вони бояться величезного потоку біженців до Європи. Другий — момент на Заході бояться неконтрольованого розпаду росії. Адже рф — це заплутаний клубок розбіжностей. Держави в них немає, а послаблення центральної влади завдяки успіхам ЗСУ спровокують децентралізовані процеси. Це може спричинити громадянську війну в рф та різню. Все це турбує Європу», — каже І. Душин.

Також він підкреслив, що війна показала недієздатність всіх інститутів, які були покликані зберігати світовий порядок. Зокрема, не працює ООН, Червоні хрести та інші благодійні організації.

«Все це не працює. Тому треба створювати нові, працюючі організації. Україна буде учасником цієї розмови та інших процесів. Однак остаточна перемога України у цій війні буде лише після розпаду рф. росія має зникнути з політичної мапи світу. Тільки тоді зникне небезпека для всього світу», — резюмує І. Душин.