НАТО профінансує 40 млрд військової допомоги Україні на 2025 рік

Країни НАТО домовилися профінансувати військову допомогу Україні на 2025 рік.

НАТО профінансує 40 млрд військової допомоги Україні на 2025 рік
НАТО профінансує 40 млрд військової допомоги Україні на 2025 рік

Про це заявив Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберґ.

Загалом, країни НАТО змогли дійти згоди щодо виділення фінансового пакета вартістю 40 млрд євро на військову допомогу, яку альянс використовуватиме для підтримки обороноздатності України.

Очікується, що підписання цього зобов’язання відбудеться наступного тижня у столиці Сполучених Штатів — Вашингтоні.

Під час обговорень військової допомоги Україні деякі міністри оборони країн НАТО не погодилися підтримати фінансовий пакет вартістю 40 млрд євро.

Тож Столтенберг звернувся до усіх країн організації, щоб зберегти високий рівень військової допомоги Україні.

Під час саміту НАТО, який відбудеться з 9 до 11 липня 2024 року, представники альянсу планують запевнити Україну, що продовжать свою військову, політичну і фінансову підтримку.

Окрім цього, альянс візьме на себе відповідальність щодо координації безпекової допомоги Україні, яка наразі відбувається під проводом Сполучених Штатів у форматі «Рамштайн».

Така непохитна позиція забезпечить Україну всім необхідним військовим обладнанням, озброєнням, а також фінансовою підтримкою, яка потрібна для закупівлі великої кількості озброєнь для протидії російській агресії.

Наразі, окрім допомоги з боку альянсу, Україна також отримує підтримку в межах ініціатив від деяких європейських країн, які спрямовані на пошук, закупівлю та передачу Україні артилерійських снарядів, систем протиповітряної оборони, а також зенітних ракет.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що Генеральний секретар НАТО, Єнс Столтенберг заявив, що Альянс вітатиме рішення Південної Кореї щодо надання Україні летальної допомоги.