Візит путіна до Казахстану на саміт ШОС: політолог розповів чого чекати Україні

Президент рф володимир путін намагається використати будь-який публічний захід, щоб показати, що він є рукопотискаємим.

Візит путіна до Казахстану на саміт ШОС
Візит путіна до Казахстану на саміт ШОС

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«Не бачу особливого негативу для України. Однак Білорусь приєднується до Шанхайської організації. А ця країна знаходиться поруч з нами. Якщо говорити безпосередньо про путіна, то очевидно, що саміт ШОС — можливість говорити про російсько- українську війну. Думаю, що насправді під час спілкування путіна з президентом Китаю обговорювався візит Орбана до Зеленського та війна в Україні. Наразі Китай дозволяє рф отримувати 70% підсанкційної продукції через свою територію. В цій ситуації ШОС буде подаватися пропагандою рф, як чергова протидія проти гегемонії та диктату США. Однак знову ж таки ШОС існує з 2001 року, однак він не показав свою ефективність. Це двосторонній майданчик для досягнення профітів у галузі економіки, але не більше», — каже І. Чаленко.

За його словами, президент рф володимир путін намагається використати будь-який публічний захід, щоб показати, що він є рукопотискаємим та може здійснювати міжнародну діяльність.

«Тому ніяких обмежень він не має, не дивлячись на ордер МКС. Однак для України саміт ШОС цікавий з погляду безпосередньої комунікації в тому числі можливості організації мирного процесу між росією та Україною», — резюмує І. Чаленко.