На Запоріжжі СБУ уразили російську РЛС «Небо-СВУ»

На Запоріжжі, неподалік окупованого Мелітополя, військові контррозвідники Служби безпеки України (СБУ) уразили російську радіолокаційну станцію (РЛС) «Небо-СВУ».

На Запоріжжі СБУ уразили російську РЛС “Небо-СВУ”
На Запоріжжі СБУ уразили російську РЛС “Небо-СВУ”

Відео знищення опублікував журналіст Михайло Ткач у себе в телеграм-каналі.

Виявили ворожу РЛС за допомогою безпілотного авіаційного комплексу «Шарк».

На цей комплекс журналіст проводив збір разом із ГО «БОН».

«Шарк залетів „за комірець“ ворогу на відстань понад 70 кілометрів і практично скорегував ракету поряд з об’єктом таким чином, щоб уламкова бойова частина потрапила точно в ціль», — написав журналіст про виявлення ворожої РЛС.

Уразили радіолокаційну станцію, знову ж таки, за повідомленням Михайла Ткача, боєприпасом M30A1, відстріляним із HIMARS:

Точну геолокацію вже встановили у «Кіберборошні»: біля н.п. Калинівка у Запорізькій області за координатами 46.909139,35.754751:

Це вже не перше ураження радіолокаційних станцій сімейства «Небо». У травні ми писали про ураження «Небо-М» біля Луганська, а в листопаді 2023 року про ураження ГУРом РЛС 55Ж6 «Небо» у Курській області. Інший випадок: спецпризначенці Центру спецоперацій «А» СБУ уразили російську РЛС спостереження «Небо-У» у вересні 2023 року. Це лише останні задукоментовані випадки, відомі громадськості.