Після удару рф по «Охматдиту» США нададуть Україні більше ППО — політолог

Очікується розширення літакової коаліції та збільшення систем ППО.

США нададуть Україні більше ППО
США нададуть Україні більше ППО

Про це в коментарі заявив політолог Ігор Рейтович.

«Нам передадуть системи Петріот, в тому числі і США, бо вони є країною розробником. Скоріш за все, ми отримаємо кілька систем, які будуть передані Україні. Також можуть бути додаткові пакети військової допомоги, де можуть бути більше далекобійних ракет. Також не виключаю, що США долучаться до надання Україні F-16. Якщо вони раніше не приєднувалися, то тепер, вони можуть змінити свою позицію та надати літаки, як засіб стримування від обстрілів рф. Також варто очікувати посилення санкційної політики проти рф. Зокрема, проти окремих представників російського режиму та секторів, які мають відношення до військової сфери», — каже І. Рейтович.

Він підкреслив, що зранку ЗМІ опублікували дослідження, щодо збагачення російських олігархів на війні.

«Не виключаю, що додаткові санкції будуть запроваджені проти них», — підкреслив політолог.

За його словами, не варто очікувати, що США дадуть дозвіл бити по території рф, глибоко в тил.

«Вони дають дозвіл бити не на далеку відстань, бо бояться певної ескалації, яка може зіткнутися НАТО з рф. В США всіляко цього уникають. тобто прямого зіткнення з росією. Тому вони і надалі будуть робити все, щоб цього не було. Навіть, якщо нам дадуть дозвіл, то це буде на 300- 350 км, а більшість заводів рф з виготовлення зброї знаходяться на більш далекій відстані. Тому це суттєво нічого не змінить. Україні потрібні власні далекобійні ракети. Плюс, скоріш за все, будуть заяви на рівні НАТО. Зокрема, про майбутню інтеграцію України», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що США анонсували потужний сигнал для путіна після удару рф по «Охматдиту». з новою заявою з цього приводу виступив радник з комунікацій у сфері нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.