Всі наші борги, починаючи з 2014 року має платити рф та її сателіти і союзники — експерт

Україна під час війни має оголосити дефолт, або ж оголосити про реструктуризацію боргів на вигідних умовах, а не накопичувати нові борги перед МВФ.

Україна під час війни має оголосити дефолт
Україна під час війни має оголосити дефолт

Про це в коментарі i-ua.tv заявив народний депутат ІІІ скликання, координатор Суспільної Системи Віктор Жердицький.

«Велика кількість західних транснаціональних корпорацій та компаній, фінансових груп, пенсійних фондів наших партнерів, які хочуть нашої перемоги у війні з рф, сидять та точать зуби на наші національні богатства. Зокрема, які зосереджені в землі. Тобто в наших надрах, які мають неоціненну вартість для біржових спекулянтів та майбутніх економічних проектів. Борги перед МВФ це суверенні борги держави та країни, як такої. А забезпечуємо такі боргові зобов’язання багатством, яке є в нашій державі. А це земля, надра, які оцінюються в сотні трильйонів доларів, а також наші водні ресурси й географічний та логістичний потенціал для різних економічних проєктів. Під суверенний борг завжди забезпеченням є національні багатства. Пам’ятаємо, що наші національні богатства згідно Конституції належать народу. А зростання боргу означає, що ми ще більше кладемо наші національні багатства на забезпечення цих боргів. Це є не що інше як пограбування наступних поколінь українців. Наших дітей, яких зараз намагаються викрадати чи вбиваюти кацапи», — каже експерт.

Він нагадав, що війна є форс мажором. Більшим за значенням, ніж будь-яке стихійне лихо, ураган чи землетрус.

«А війна, як форс мажор дає право країні, народу. будь-якому боржнику по взятих раніше кредитах, а тим більше такій великій країні як ми, ставити вимогу, якщо не погашення чи прощення боргів, то реструктурізація, яка буде для нашої економіки та обороноздатності у найбільш вигідному варіанті. Чому цього не робити влада — питання риторичне. Адже влада не є про-українською. Там на ключових позиціях сидять бариги або російські чи транснаціональні агенти, у яких мета або сдача України ворогам — росії чи транснаціональним корпораціям, які хочуть поживитися нашими нацбагатсвами, або ж просто хочуть заробити гроші, прислуговуючи тому, хто замовляє музику. На жаль, в українського народу не питали, а треба реструктуризувати або ж повністю відмовитися від боргів — це те, що називають дефолтом або технічним дефолтом — щонайменше з відстрочкою до кінця війни. Україна має поставити вимогу, що всі наші борги, починаючи з 2014 року має платити країна агресор та її сателіти й союзники — Білорусь, Угорщина, Іран, Китай і так далі. Україна, державність якої росіяни намагаються знищити у конвенційній війні, починаючи з 2014 року — не повинна сплачувати жодних боргів. Однак цей уряд є антиукраїнським. Він є некомпетентним і ворожим та своїми діями і бездіяльністю допомагає ворогам — московії або тим, хто хоче заробити на війні, пустивши українців з торбою по світу, забравши наші багатства», — резюмує експерт.

Нагадаємо, що після отримання п'ятого траншу від Міжнародного валютного фонду розміром 2,2 млрд дол, борг України перед МВФ зріс до 13,85 млрд дол. За даними МВФ, Україна стала другою серед найбільших боржників Міжнародного валютного фонду.