Нова Зеландія виділила 3,6 млн доларів на військову допомогу Україні

Нова Зеландія надає Україні новий пакет допомоги майже на 10 млн доларів. Частину коштів спрямують на військову допомогу.

Нова Зеландія виділила 3,6 млн доларів на військову допомогу Україні
Нова Зеландія виділила 3,6 млн доларів на військову допомогу Україні

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко розповів, що про новий пакет оголосив Прем’єр-міністр Нової Зеландії Крістофер Лаксон.

Кошти розподілять на гуманітарну ($ 6,12 млн) та військову допомогу ($ 3,68 млн).

Військова допомога передбачає виділення $ 2,45 млн для «Коаліції дронів» на чолі з Великою Британією та Латвією та $ 1,23 на військові медичні потреби України.

Всього країні надала вже 130 млн новозеландських доларів допомоги Києву (приблизно 79,5 млн доларів США).

Також найближчими днями Нова Зеландія оголосить про нові санкції проти фізичних і юридичних осіб Росії через її війну проти України.

У лютому 2024-го країна надала 25,9 млн доларів допомоги Україні і продовжила підготовку українських військових.

Протягом останніх двох років військові Нової Зеландії перебували в Європі та Великій Британії, працюючи з партнерами над підтримкою України.

«Уряд з радістю повідомляє, що розгортання кваліфікованих інструкторів на підтримку України буде продовжено до червня 2025 року. До 97 військовослужбовців і далі навчатимуть українських солдатів, а також надаватимуть розвідувальну, зв’язкову і логістичну підтримку», — розповіли представники Нової Зеландії у лютому.

Новозеландські інструктори зокрема проводять підготовку українських артилеристів, яких вчать вправлятися зі 105-мм гаубицями L119.

Нова Зеландія передавала Україні гарматні приціли, а також невелику кількість боєприпасів для навчальних цілей.