Португалія виділить Україні 220 млн євро військової допомоги у 2025 році

Уряд Португалії виділить 220 мільйонів євро військової допомоги Україні у 2025 році.

Португалія виділить Україні 220 млн євро військової допомоги у 2025 році
Португалія виділить Україні 220 млн євро військової допомоги у 2025 році

Про це повідомляє офіційна сторінка уряду Португалії.

Про збільшення військової допомоги оголосив прем’єр-міністр Португалії Луїш Монтенегру на саміті НАТО у Вашингтоні.

Окрім збільшення військової допомоги на 2025 рік, уряд країни оголосив про збільшення цьогорічної військової допомоги до 220 мільйонів євро.

За словами міністра, уряд країни погодився виділити додаткові 95 млн євро до раніше схвалених 126 млн євро військової допомоги, які були заплановані на 2024 рік.

«Це також є значним фінансовим внеском у міжнародну коаліцію навколо військової, гуманітарної, політичної та економічної підтримки України», — зазначив прем’єр.

Окремо міністр підтвердив союзникам по НАТО, що Португалія збільшить військові витрати на оборону до 2% від внутрішнього валового продукту.

Треба зазначити, що збільшення військової допомоги відбулося після того, як Україна та Португалія підписали безпекову угоду.

Українсько-португальську угоду тривалістю 10 років Зеленський та прем’єр Португалії підписали в офіційній резиденції останнього в Лісабоні.

Після підписання угоди Луїш Монтенегру оголосив на пресконференції, що Португалія вже надала Україні 1000 тонн військової допомоги від початку повномасштабного вторгнення рф.