Україну хочуть довести до ситуації, або здаватися, або об’єднуватися в Україну- Русь — аналітик

І Китаю, і Заходу вигідний такий план. Адже в них поки немає остаточного плану, що робити з росією.

Арестович – говоряча голова Єрмака й певної частини російських еліт?
Арестович – говоряча голова Єрмака й певної частини російських еліт?

Про це в коментарі i-ua.tv заявив аналітик Олександр Палій.

«У рф два варіанти. Перший — рашка програє війну і виплачує репарації Україні. Цей план є катастрофою для російських еліт. Адже він означав би їх знищення. І тому в рф намагаються запобігти цьому плану. А ось умовний план колишнього радника голови ОП Єрмака Арестовича про створення України- Русі дає рф надію на порятунок. І в кремлю хочуть його реалізувати. Однак він має отримати підтримку на Заході. Не виключаю, що провідником цього плану виступає Орбан. Ми бачимо, що навколо цього плану можуть об’єднатися певні сили. Наприклад, на виборах в США перемагає Трамп та каже, щоб Україна та рф сідали за стіл перемовин. Після чого домовилися створити Україну — Русь. Тобто цей план був освячений елітами», — каже О. Палій.

За його словами, заради цього в рф можуть відкрити українські школи, і сказавши, що ми братні народи.

«І якщо на це не піде путін, то це зробить хтось інший замість нього. По факту, Арестович — говоряча голова Єрмака й певної частини російських еліт, яка озвучує план припинення війни і до нього готова. Хоча може виявитися, що Арестович подвійний агент і працював паралельно на ГУР та СБУ та переграв росіян. Однак не треба створювати собі ілюзій, треба розуміти наскільки це складна гра. Не виключає, що саме тому Єрмак так добре піарить своє обличчя. Це одне з можливих відповідей.

На його думку, якщо рашка відкриє другий фронт, тоді вже європейці будуть змушені вступи у війну.

«Наразі ж вони вважають, що війна їх не стосується, вона йде між Україною та росією за певні території і бояться Третьої світової війни. Тому коли рф нападе на Європу, вона вже не зможе промовчати, як з Охматдитом», — підкреслив О. Палій.

Експерт не виключає, що організація плану Арестовича передбачає вузький час можливостей.

«Складеться така ситуація, коли Захід буде зайнятий сам собою, а Україна буде доведена до істерії, що треба рятувати ситуацію. Тобто або здаватися, або об’єднуватися в Україну — Русь. І для цього буде створено вузьке вікно можливостей. І Китаю і Заходу вигідний такий план. Адже в них поки немає остаточного плану, що робити з росією. Адже, якщо рф розвалиться, Китай змушений буде активізуватися. Тобто забрати частину території прямим або не прямим шляхом. Китаю зараз це не потрібно, бо він не готовий вступати зараз у військовий конфлікт. Йому потрібно переозброїтися та перелаштувати економіку, а все це певний час. Крім того, активізація Китаю не дуже доречна Заходу. Йому краще, щоб Китай залишався приспаним поки Європа не переозброюється та буде готова до битви з рф. Тому ми маємо розуміти, кому цей план про створення України- Русі буде вигідним. Зокрема, що з нього отримає США, а що ЄС чи Китай, а що рф та Україна. Єдине питання, чи цей план придумали Арестовичі — Єрмаки, або ж хтось інший, а колишній радник голови ОП має його реалізувати. І цей план мають подати, як порятунок, до якої нас планують довести», — резюмує О. Палій.