Політична гра — політолог про «мирний план» Орбана

В угорського прем’єр-міністра Віктора Орбана немає ніякого мирного плану для припинення війни в Україні, це лише частина політичної гри.

прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Ігор Чаленко.

«У Обрана немає ніякого мирного плану. Він здійснив турне човникової дипломатії, де єдина пропозиція прем’єра Угорщини була зупинити обстріли прямо зараз. Адже він не оголошував додаткових ініціатив з точки зору мирного процесу. Адже у листах до своїх колег, він виклав лише російську позицію, а українську згадав лише між словом», — каже І. Чаленко.

На його думку, це показує, що В. Орбан є частиною політичної гри.

«Тому не думаю, що його турне позитивно сприймуть у ЄС. Ми вже бачимо ініціативи бойкотувати Угорщину — ледь не забрати в неї керівництво в Раді ЄС. Однак думаю, що вояж Орбан є частиною політичної гри. Питання виключно в тому, хто стане кінцевим бенефіциаром. Не дуже переконаний, що це рф. Можливо це Китай, або ж Орбан зіграв в лузу кандидата в президенти США Дональда Трампа, з яким він бачився останнім, перед завершенням цього турне», — резюмує І. Чаленко.

Нагадаємо, що Віктор Орбан після своїх вояжів до України, рф та Китаю ознайомив лідерів ЄС з результатами своєї «миротворчої місії» та «мирними» пропозиціями Будапешта. Зокрема, він направив лідерам ЄС свій «мирний план» щодо війни рф проти України.