Антиукраїнський кандидат у віцепрезиденти Джей Ді Венс може зіграти проти Трампа — політолог

Якщо кандидата у віцепрезиденти Джей Ді Венса почати розкручувати за цитатами, то він може виявитися слабким місцем у компанії кандидата в президенти США Дональда Трампа. Крім того, скоро ми побачимо багато сюрпризів та заготовок у виборчій компанії США.

Джей Ді Венс т Дональд Трамп
Джей Ді Венс т Дональд Трамп

Про це в коментарі i-ua.tv заявив політолог Володимир Воля.

«Призначення на посаду віце- президента Трампом дуже знакова подія. Адже Трамп призначив свого клона тільки більш відвертого у своїх висловлюваннях. До речі, в ЗМІ багато інформації, що Венс може змінювати свою позицію. Нагадаю, що він колись називав Трампа американським Гітлером. Однак тут питання, як само він його називав, критикуючи чи захоплюючись. Проте в будь-якому випадку призначення Венса на посаду віце- президента, має викликати занепокоєння. Хоча призначення Венса Трампом популістична гра, щоб консолідувати республіканців», -каже політолог. Він нагадав, що команда президента США, це не тільки президент, а ще й купа радників.

Більш того у Республіканській партії є значна частина представників, які виступають за допомогу Україні. Тому не виключаю, що у разі припинення допомоги Україні за наказом Трампа, можна очікувати, що його президенство стане часом кризи у Республіканській партії. А наскільки Венс кар’єрист, який підлаштовується під обставини, в даному випадку під Трампа, покаже час",-зазначає В. Воля.

При цьому він підкресли, що Україна не може вплинути на виборчий процес.

«Треба побачити, чим завершаються вибори у США. А щодо спроби налагодження стосунків з Трампом, то це відбувається багато місяців і навіть більше. Крім того, досі немає жодних доказів, що відбувся замах на Трампа. Однак це розігнали в ЗМІ саме, як замах. А що стосується президентських виборів у США, то до них ще кілька місяців. Тож може відбутися багато різних подій, які можуть скорегувати виборчу компанію. Наразі республіканці під час з’їзду затвердили свого кандидата у президенти та віце-президенти. У демократів це буде теж, але дещо пізніше. Зокрема, в вересні та жовтні можуть відбутися різні сюрпризи. Адже якщо цього Венса почати розкручувати за цитатами, то він може виявитися слабким місцем у компанії Трампа. Зокрема, якщо він дійсно виступає за підвищення податків для середнього класу та зниження податків для найбагатших людей США. Тобто це може відштовхнути від Трампа значну частину виборців. А виборча компанія у США в всерйоз починається лише зараз. В останні місяці ми можемо побачити купу цікавих заготовок та різних останніх ходів. А також сюрпризів та поворотів. Тож чи буде Трамп президентом… Є висока ймовірність, що так, але це не 100%», — резюмує політолог.

Нагадаємо, що Дональд Трамп обрав сенатора Джей Ді Венса кандидатом у віцепрезиденти США, який проти підтримки та військової допомоги Україні.