Суддя з Броварів підробив документи аби поїхати в круїз на Кариби — ДБР

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру судді міськрайонного суду Броварів, який за підробленими документами виїхав за кордон на відпочинок. Також про підозру повідомлено адвокату, який допомагав йому зробити фальшиві документи.

Суддя з Київщини підробив документи аби поїхати в круїз на Кариби
Суддя з Київщини підробив документи аби поїхати в круїз на Кариби

Встановлено, що суддя під час воєнного стану поїхав відпочивати на круїзному лайнері країнами Карибського басейну.

Для цього служитель Феміди у змові зі знайомим адвокатом підробили запрошення нібито для участі у конференції у Відні з питань допомоги переселенцям, сім’ям з дітьми та дітям-сиротам з України в ЄС. На підставі цієї фальшивки у судді йому оформили службове відрядження за кордон.

Судді повідомлено про підозру в шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, підробленні документів та використанні завідомо підробленого документу (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 3, 4 ст. 358 КК України).

Адвокату повідомлено про підозру в шахрайстві, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, та підробленні документів (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 358 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.