Чехія вироблятиме в Україні патрони та штурмові гвинтівки Colt

Україна та Чехія підписали дві угоди у сфері оборонної промисловості. Мова про виробництво патронів та штурмових гвинтівок Colt.

Чехія вироблятиме в Україні патрони та штурмові гвинтівки Colt
Чехія вироблятиме в Україні патрони та штурмові гвинтівки Colt

Законопроектом пропонується внести зміни до Кримінального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України й інших законодавчих актів щодо позбавлення державних нагород «за популяризацію чи пропаганду держави-агресора або вчинення інших протиправних дій проти України».

Також було обговорено постачання для українського війська нових видів озброєння, підготовку та реабілітацію військових та нові спільні проекти. Також було підписано дві угоди у сфері оборонної промисловості.

«Сьогодні маємо підписані дві важливі угоди серед інших угод у сфері, власне, оборонної промисловості. В Україні буде побудований новий патронний завод — угода підписана між Sellier & Bellot та «Укроборонсервіс», — сказано в повідомленні.

Друга підписана угода — це виробництво штурмових гвинтівок компанії Colt CZ Group в Україні. Це угода між Ceska Zbrojovka та відповідним українським підприємством. Яким саме, Шмигаль не уточнив, заявивши про міркування безпеки.

Напочатку року Чехія проявила ініціативу щодо закупівель снарядів для України. Кошти для цього надали вже понад 15 країн Заходу.